Nyelvválasztó

 

„Mesés (B)irodalom" a Debreceni Irodalom Házában

A Tv Maci és Mazsola 55, Kukoriék 47, Frakk és Mirr-Murr 46, A legkisebb ugrifüles 43, Süsü és A kockásfülű nyúl 41, Pom Pom 38, Vuk 37, Misi Mókus 36, A nagy ho-ho-horgász pedig 34.

Az alábbi számok nem a játékidőt, nem is az epizódok számát, sem a vetítések gyakoriságát jelölik, kedvenc mesehőseink életkoráról árulkodnak.

Különös belegondolni, hogy a lassan őszülő bundájú Tv Maci 55 éve mossa rendíthetetlenül a fogát, Pom Pom 38 éve vár Picurra a fa ágán hintázva, és az a Misi Mókus, aki 36 éve kezdte meg iskolai tanulmányait, mára már egy mogyorószállító cég középvezetője lehetne. Lassan elmondhatjuk, négy generáció arcára csaltak eddig mosolyt az úgynevezett retro mesék hősei. Elavulásról, kiüresedéről szó sincs, az üde jókedvet a mai napig sikerrel garantálják a gyerkőcök és a nosztalgiázó felnőttek számára. S hogy hogyan kezdődött el ez a történet?

Többek között erre a kérdésre is választ kaphatnak a „Mesés (B)irodalom" című kiállítás látogatói a Debreceni Irodalom Házában. A családok emellett a gyermek- és ifjúsági irodalom témakörében alkotó szerzők műveivel, kézirataival is találkozhatnak.

Az interaktív tárlat június 16-tól egészen december 31-ig - rendhagyó módon már két éves kortól - várja a gyerekeket.