Nyelvválasztó

 

Szolgáltatásunkról

A csomag: Begyűjtés és közzététel

Ezt a csomagot azoknak a muzeális intézményeknek ajánljuk, akik saját gyűjteménykezelő rendszert működtetnek, műtárgyaik képei egy nyilvános felületen elérhetőek, kereshetőek. A tartalomgazda intézmény a saját rendszerét használja, egyetlen technikai feltétel az aggregációs adatbázis elérésének biztosítása. Az intézményi adatbázisból a publikus szöveges adatokat szabványos formátumban (LIDO) gyűjti a központi adatbázis, a műtárgyakhoz tartozó eredeti képek azonban nem kerülnek be a rendszerbe, csupán a bélyegképek és a műtárgyfotókra mutató nyilvánosan elérhető linkek. Az egyes csatlakozó múzeumok számára önálló felület nem készül, de a közös felületen a keresés/böngészés intézményenként szűrhető. A begyűjtött digitális objektumok bélyegképei és a publikus metaadatok – a tartalomszolgáltató partner döntése alapján – alapszolgáltatásként az Europeana-ban is megjelennek.

A portálon alapszolgáltatásként lehetőség nyílik majd a kiválasztott műtárgyfotók megrendelésére is oly módon, hogy a kitöltött rendelési űrlapot az aggregátor automatikusan továbbítja a tartalomszolgáltatónak, így a hozzá befutó rendelést már a múzeum intézi.


Dokumentumok:

B csomag: Begyűjtés és közzététel képszolgáltatással

Ezt a szolgáltatási csomagot azoknak a muzeális intézményeknek ajánljuk, akik rendelkeznek saját gyűjteménykezelő rendszerrel, ám műtárgyaik képei nem érhetőek el egy nyilvános felületen. Az aggregátor tárhelyet és képmegjelenítő szoftvert biztosít, amennyiben a partnernek nincs saját nyilvános tartalommegjelenítő alkalmazása. A tartalomgazda intézmény a saját rendszerét használja, ebben az esetben is alapvető technikai feltétel az aggregációs adatbázis elérésének biztosítása. A szöveges adatok begyűjtésének folyamata és feltételei megegyeznek az A csomagéval. A begyűjtött digitális objektumok bélyegképei és a publikus metaadatok – a tartalomszolgáltató partner döntése alapján – alapszolgáltatásként az Europeana-ban is megjelennek.

A portálon alapszolgáltatásként lehetőség nyílik majd a kiválasztott műtárgyfotók megrendelésére is oly módon, hogy a kitöltött rendelési űrlapot az aggregátor automatikusan továbbítja a tartalomszolgáltatónak, így a hozzá befutó rendelést már a múzeum intézi.

C csomag: Kapcsolódás egy online elérhető digitális adatbeviteli rendszer biztosításával

A saját digitális gyűjteménykezelő rendszert nem működtető, de az aggregációs szolgáltató rendszerhez csatlakozni kívánó muzeális intézményeknek ajánlott csomag. Az Aggregátor hozzáférést biztosít egy szakmai munkacsoport által kidolgozott űrlapot tartalmazó adatbeviteli rendszerhez, amely képmegjelenítő lehetőséggel is rendelkezik. A Metaadatok begyűjtésének folyamata és feltételei megegyeznek az A. Csomagéval.

A portálon alapszolgáltatásként lehetőség nyílik majd a kiválasztott műtárgyfotók megrendelésére is oly módon, hogy a kitöltött rendelési űrlapot az Aggregátor automatikusan továbbítja a Tartalomgazdának, így a hozzá befutó rendelést már a Tartalomgazda intézi.