Nyelvválasztó

Hírek

„…cui haec sacra reliquia inerat…" A kendő, amely a Szent jobbot takarta - kiállítás Veszprémben

Laczkó Dezső Múzeum
(2018. július 3 – 2018. december 31.)
Különleges, a nagyközönség számára eddig rejtett műtárgyegyüttes kerül bemutatásra a Laczkó Dezső Múzeumban.
 

Várak, lovagok, királyok – Kiállítás a visegrádi Királyi Palotában

MNM Mátyás Király Múzeuma
(2017. október 28.–2018. szeptember 2.)
A Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának kiállítása a középkori magyar várak és a haditechnika fejlődését mutatja be az államalapítás korától a törökkor kezdetéig. A várakért folyó harcokat, az ostromok és várvédelem módszereit és eszközeit virtuális rekonstrukciók, 3D nyomtatott makettek, számítógépes animációk, fegyvermásolatok és régészeti leletek jelenítik meg. Egy-egy korszakot, illetve vártípust egy-egy emlék képvisel, valamint a korszakból származó fegyverek és azok rekonstrukciói.
 

Seuso-kincs a Magyar Nemzeti Múzeumban

Magyar Nemzeti Múzeum
(2018. június 27.-2018. november 11.)
A késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, a tavalyi parlamenti bemutatóját és féléves vidéki vándorkiállítását követően 2018. június 27-től ismét Budapesten látható, a kincs végleges őrzési helyén, a Magyar Nemzeti Múzeumban.
 

Elérhetők a MuseuMap oldalán a Wosinszky Mór Megyei Múzeum rekordjai

Wosinszky Mór Megyei Múzeum
(2018. május 17.–)
A szekszárdi múzeum kincseiből több mint 10 ezer rekord között böngészhetünk: a régészeti gyűjtemény leletanyagában a bronzkortól a népvándorláskorig, a vidék mindennapos használati tárgyait bemutató néprajzi gyűjteményben, valamint a 1960-as évektől kialakított újkortörténeti gyűjteményben, melynek gyűjtőköre elsősorban a kismesterségek tárgyaira koncentrál.